Зеленський запропонував Дуді та Туску зустрітися з ним на українсько-польському кордоні

Зеленський, Дуда, Туск зустріч на кордоні
Зеленський, Дуда, Туск зустріч на кордоні

Запропоновано спільну зустріч на кордоні для його розблокування

Президент Володимир Зеленський пропонує уряду Польщі провести спільну зустріч на кордоні з метою розблокування ситуації.

"Хочу звернутись до всіх, хто памʼятає, що означає повний сенс слова «солідарність». Слова, яке так сильно змінило історію всієї нашої Європи до кращого. Це було. І багато в чому є. Але ми бачимо й надмірну та несправедливу політизацію зараз, через яку спільні досягнення можуть почати розсипатися.
"Я доручив нашому уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні між нашими державами. І я прошу тебе, Дональде, пане Премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею, пане Президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог.

Президент Зеленський підкреслив, що це стосується національної безпеки і необхідно діяти швидко. Він також звернувся до Єврокомісії з проханням прийняти участь у цій зустрічі. Зеленський стверджує, що Україна вже вдосталь мала спільності з Москвою і важливо зберегти єдність в Європі.

"Тому Україна звертається до Єврокомісії, щоб у цій зустрічі взяв участь представник Єврокомісії. Досить Москви на наших землях. Досить непорозумінь", - підкреслив він.

Читайте також