Згоріле авто тещі Ар’єва: як просунулося розслідування за рік

Згоріле авто тещі Ар’єва: як просунулося розслідування за рік

У червні 2023 року автомобіль Зірки Мензатюк, відомої дитячої письменниці та тещі народного депутата Володимира Ар'єва, згорів в гаражному кооперативі в Оболонському районі Києва. Понад рік після події, Мензатюк розповіла про розслідування інциденту у своєму Facebook.

«Минув рік з того часу, як згорів мій автомобіль. Знайомі питають: як розслідування? А ось як: «…враховуючи, що зі слів свідків незадовго до початку пожежі невідомий чоловік проходив з тачкою на колесах та вивозив своє сміття в місце де виникла пожежа, та те що він ймовірно міг курити цигарку викинувши недопалок, також в осередку пожежі виявлено залишки недопалків – версія про можливість виникнення пожежі внаслідок потрапляння малокалорійного джерела запалювання на спалимі матеріали є найбільш ймовірною», – зазначено в її публікації.

Мензатюк додала, що розслідування показало, що підпалу не було, оскільки не було знайдено слідів підготовки або створення умов, які б перешкоджали гасінню пожежі або її виявленню. Також не знайшли жодних доказів використання горючих рідин або предметів, які можуть бути використані як засоби підпалу. Зірка Мензатюк порівняла цю ситуацію з розпалюванням вогню у плиті на дачі, де також не залишається слідів горючої рідини.

«Отож, шановні колеги-письменники, ми не є найкращими казкарями. Найкращими казкарями є чиновники з владних кабінетів. Хоча в мене з'явилося впевненість, що моє авто спалили навмисно», – підкреслила Мензатюк.

Нагадаємо, що рік тому Володимир Ар'єв повідомив, що невідомі підпалили автомобіль його тещі, дитячої письменниці Зірки Мензатюк, у гаражному кооперативі на Оболоні. Політик зазначив, що не знає, хто стоїть за цим, але радить політичним опонентам бути обережнішим із публічними заявами.

Читайте також: