Згорів заміський будинок бізнесмена Мазепи (фото)

Загорівся будинок Ігоря Мазепи

Уночі 22 січня згорів заміський будинок Ігоря Мазепи, який є підозрюваним у махінаціях із землею Київської ГЕС. Про це підтвердили у компанії Мазепи. Подія сталася в селі Картовецьке Чернігівської області.

Причини пожежі поки що не відомі, але будинок був обладнаний системами спостереження. На щастя, постраждалих немає.

Захід для Мазепи та його брати у в'язниці

19 січня суд встановив запобіжний захід для Ігоря Мазепи, директора інвестиційної компанії Concorde Capital. Він зобов'язаний залишитися у слідчому ізоляторі, однак має можливість вийти, якщо сплатить заставу у розмірі 349 млн грн. Варто додати, що прокуратура просила арешт з можливістю застави в 700 млн грн.

20 січня брат Мазепи, Юрій, також був направлений у СІЗО. Йому призначили заставу в розмірі 44,9 млн грн (прокуратура вимагала 500 млн грн).

Підозрюють у злочинах із землею

За версією поліції, Ігор Мазепа підозрюється у створенні злочинної організації та незаконному поглинанні землі Київської ГЕС. Разом з ним в цій справі фігурують його брат та декілька інших людей. Земельна ділянка площею понад 7 га була передана у приватну власність підконтрольним особам, які вже продали її забудовникам. Ця схема дозволила уникнути складних процедур та отримати технічні паспорти з фіктивними даними для будівництва котеджних містечок.