Жителі Орська, який іде під воду, кличуть Путіна (відео)

Мітинг в Орську: вимоги до влади та постраждалі від повені

У місті Орськ Оренбурзької області відбувся масовий мітинг на підтримку постраждалих від повені. Люди зібралися біля пам'ятника Леніну, вимагаючи допомоги від влади та обурюючись нерішучістю органів місцевого самоврядування. Зокрема, протестувальники не задоволені розмірами виплат за затоплене майно та невдалим функціонуванням дамби, на будівництво якої було витрачено значні кошти з державного бюджету.

Затопленням районів постраждали тисячі людей. Ми вимагаємо гідної компенсації та ефективних дій влади для усунення наслідків повені.

Голова міста Василь Козупиця намагався виступити перед активістами, пропонуючи їм участь у переговорах з місцевими органами влади. Проте, протестувальники відповіли йому ворожими лозунгами та закликали його піти прочь.

Нам потрібні дії, а не порожні слова! Жодних переговорів, поки влада не вирішить проблему з повенню!

Выживші дослідники обмежили вхід до будівлі міськради Орську, куди прийшли жителі міста, що висловлюють свій протест. Поліція настоювала на розігнанні незаконного зібрання, але поки не змогла розсіяти протестувальників.

Місто Оренбург у небезпеці

Нагадаємо, що Орськ постраждав від повені, яка сталася 5 квітня. У наступні дні гребля, показавши недостатню надійність, прорвалася ще раз, підтопивши багато будинків. Зараз в Орську під водою перебувають тисячі житлових будинків, повністю затоплено майже 7 тисяч будинків. Очікується, що хвиля річкою Урал досягне Оренбурга до кінця квітня. Мер міста Оренбург закликає мешканців евакуюватися, оскільки ситуація з повенню там погіршується. Зараз у Оренбурзькій області та Орську оголошено надзвичайний стан.