ЗСУ мають успіхи на захід від Роботиного: аналітики показали нові карти боїв

Українські війська продовжують наступальні операції на Мелітопольському напрямку. За даними Інституту вивчення війни, було відкинуто російських загарбників з західної околиці Роботиного.

Аналітики опублікували нові карти бойових дій в Україні, на яких видно просування російських військ на південний захід від Лиману Першого у напрямку Калинового, а також на північ від Іванівки.

Ситуація в Харківській та Луганській областях

За даними Генштабу ЗСУ, українські сили відбили більше 20 російських штурмів біля Синьківки, Іванівки, Надії, Білогорівки, Серебрянського лісу та Спірного. Також було повідомлено, що російські війська не змогли пройти близько Невського.

Міністерство оборони РФ заявляє, що частини російського Західного угруповання військ відбили 5 українських атак біля Синьківки та Сергіївки.

Українське військове командування повідомило, що на північ від Куп'янська вдалося просунутися на два кілометри в напрямку Орлянки. За даними російської "воєнкора", українські сили також просунулися на захід від Новофедорівки і знаходяться на відстані 6 км від населеного пункту.

Бойові дії у Донецькій області

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська здійснили неуспішні атаки біля Васюківки, Богданівки, Хромового та Кліщіївки. Українські війська спостерігають активну концентрацію російських сил в районах Курдюмівки та Зеленопілля.

Згідно з повідомленням Генштабу ЗСУ, українські війська продовжують наступальні дії на південь від Бахмута. Російські сили здійснили обмежені наземні атаки на південний захід від Донецька, але не змогли досягти певних успіхів.

Російські війська також здійснили безрезультатні атаки поблизу Красногорівки, Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки. Бойовики твердять, що атаки тривають уздовж лінії Роботине-Копані.

Бойові дії на півдні України

За даними Міноборони РФ, українські сили атакували в напрямку Приютного, а українські війська контратакували поблизу висот між Приютним і Старомайорським за допомогою штурмових груп із бойовою технікою. Українські війська також відбили безуспішні обстріли поблизу Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського, Рівнопілля, Приютного та Полтавки.

Російські джерела також повідомляли про просування РФ на північ від Приютного, а також про штурм поблизу Старомайорського та Новодонецького.

За даними Генштабу ЗСУ, українські війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Війська відкинули росіян з західної околиці Роботиного. Згідно з повідомленням російського військового блогера, українські сили здійснюють механізовані штурми вздовж лінії Роботине-Новопрокопівка за допомогою танків і броньованих машин.

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська не змогли атакувати успішно поблизу Роботиного. Українські війська також протистоять контратакам на захід від Вербового і намагаються захопити Новопокровку у бік Малої Токмачки.

Українські війська продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Також ведуться активні протистояння поблизу Куп'янська, Авдіївки та Мар'їнки.