ЗСУ назвали небезпечну зброю, завдяки якій окупанти просунулись на фронті

Начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш повідомив, що російські окупанти вдало змінили свою тактику на фронті. Вони зараз масово скидають бомби ближньої дії (КАБи) по позиціях ЗСУ, рівняючи все землею. Про це він сказав у коментарі для "24 каналу".

Євлаш зауважив, що зараз росіяни на фронті змінили тактику та почали масово використовувати КАБи, руйнуючи все навколо.

"Зараз вони змінили свій оборонний замовлення на бомби ближньої дії (КАБи) та великі авіаційні бомби (ФАБи)", - заявив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

Євлаш зазначив, що окупанти надзвичайно активно атакують передову авіабомбами, які або виготовляють зараз, або модернізують радянські.

"Зараз вони спробують зосередитись на бомбардуванні передової лінії. Вони будуть просуватися вглиб оборони нашої сторони через зруйнований ландшафт. Ми вже бачили ефективні та нестандартні рішення для розв'язання цієї проблеми, такі як "сушкопад"", - переконаний Євлаш.

Раніше командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук опублікував відео зі збитим російським літаком Су-34. Літак було знищено рано вранці 1 березня на Маріупольському напрямку.

Українські військово-повітряні сили також повідомили, що російські військово-повітряні сили втратили 29 лютого три винищувачі-бомбардувальники Су-34. Якщо ці дані підтвердяться, то це буде ще одним успіхом для української протиповітряної оборони.

Читайте також:
  • Путін наступає. Чи покаже Україна "зуби"?
  • Збиття російського А-50. Що відомо про рідкісний літак окупантів
  • Росія планує відновити випуск літаків А-50
  • Знищення російського А-50: британська розвідка повідомила про прорахунки РФ