ЗСУ посилюють оборону на Харківщині. Генштаб повідомив, те тривають активні штурми

ЗСУ посилюють оборону на Харківщині. Генштаб повідомив, те тривають активні штурми

Сили оборони стримують ворожий натиск

З початку доби окупанти продовжують здійснювати наступальні і штурмові дії на Покровському та Придніпровському напрямках. Загалом, Збройні сили України піддались 15 ракетним і 70 авіаційним ударів, а також 105 обстрілам з РСЗВ. Про це повідомлено у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 20.30 17 травня.

Харківський напрямок

На Харківському напрямку українські підрозділи зміцнюють оборону в прикордонних районах Харківщини і проводять розвідку. Ворог завдав 15 авіаційних ударів з використанням 18 КАБів. Загальні втрати противника на цьому напрямку склали 133 ворожих військовослужбовців, 36 одиниць озброєння і військової техніки. Було знищено вісім бліндажів окупанта.

Куп'янський напрямок

На Куп'янському напрямку відбулося шість боєзіткнень. Ворог здійснив авіаудари по районах Куп'янська-Вузлового та Вільшаної.

Лиманський напрямок

Окупанти скинули вісім керованих авіабомб у район міста Лиман на Лиманському напрямку.

Сіверський напрямок

Противник завдав авіаудару біля Григорівки на Сіверському напрямку.

Краматорський напрямок

Кількість боєзіткнень з окупантами на Краматорському напрямку зросла до 14. Ворог здійснив шість авіаударів в районах Часового Яру, Північного, Дружби та Торецька.

Покровський напрямок

На Покровському напрямку ворог продовжує спроби покращити своє тактичне положення. Вже відбулося 25 бойових зіткнень, найбільш гаряче – біля Новоолександрівки. До раніше згаданих населених пунктів додалися Сокіл та Невельське. Ситуація під контролем.

Курахівський напрямок

Зафіксовано ще один авіаудар на Курахівському напрямку – у районі села Богатир. За рештою напрямків ситуація без змін.

Времівський напрямок

Було три атаки противника на Времівському напрямку. Ворог діяв у районі Старомайорського та на напрямку Ключове – Роздільне.

Придніпровський напрямок

Окупанти продовжують спроби витіснити українські війська з плацдармів на лівобережжі річки Дніпро. Атаки відбуваються в районі села Кринки. Кількість боєзіткнень сьогодні сягнула 12. Збройні сили України стійко утримують свої позиції. Крім того, російські терористи здійснили ракетний удар по Одесі, є постраждалі серед мирних жителів. Інформація щодо наслідків цього злочину уточнюється.

На решті напрямків ситуація поки що без змін.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що противник розширив зону активних бойових дій на Харківському напрямку, намагаючись примусити ЗСУ задіяти додаткові бригади зі складу резерву.

Читайте також:

  • Зеленський повідомив, наскільки просунувся ворог на Харківщині
  • Оборонний вал на Харківщині. Великий "розпил" у деталях
  • Карта бойових дій в Україні станом на 17 травня 2024 року

Читайте також: