ЗСУ просунулися на північний захід від Бахмута: аналіз ISW

Українські військові продовжують рухатися на північний захід від Бахмута, де тривають позиційні бої. Цю інформацію ми дізналися з звіту американського Інституту вивчення війни (ISW).

Прогрес українських сил

Останні дані від російських військ свідчать про їх просування вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна. Відео з геолокацією, опубліковане 10 березня, показує, що російські війська зайняли позиції на сході від Тернів (на захід від Кремінної).

Російський військовий блогер заявив, що спроби українських військ атакувати Тернів підтверджують те, що українські сили контролюють цей населений пункт. Це спростовує твердження про те, що російські війська увійшли до Тернів.

Бої тривають на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки, на захід від Кремінної в районі Терни та Ямполівки, та на південь від Кремінної в районі Білогорівки.

Також, 11 березня, відбувалися позиційні бої в районі Бахмута. Українські війська просунулися в поле на північ від Богданівки, хоча останніми часом прогрес був обмежений.

Командир української роти на Бахмутському напрямку повідомив, що російські війська захопили позиції неподалік Іванівського в початку березня, але після цього не просувалися далі.

ISW спостерігав, що російські війська просунулися до центру Івановського, але не має підтвердження, що українці відбили це.

Бої також тривають на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від Бахмута в районі Іванівського та на сході від Часового Яру. Також позиційні бої відбуваються на південь від Бахмута, недалеко від Спірного та Роздолівки.

Бої 11 березня тривали на захід від Авдіївки, але немає підтверджень про зміни на фронті.

Російські війська продовжують наступальні операції на захід від Авдіївки, незважаючи на українські контратаки.

Позиційні бої тривають на північний захід від Авдіївки, на захід від Бахмута, на південь захід від Авдіївки, та на північний схід від Бахмута.

Недавно російські війська просунулися на захід і південний захід від Донецька. Відео з геолокацією показує, що російські війська нещодавно просунулися на північ від Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки.

Також, є відео, що показують, як російські війська просунулися на південний схід від Шевченка.

До цього часу українські війська зберігають свої позиції на лівому березі Херсонської області. Бої тривають біля Кринків.

За допомогою США Україна може перехопити наступальну ініціативу на фронті до кінця цього року або на початку 2025 року.