ЗСУ проводять прочісування забудови у Вовчанську – Генштаб

Прочісування забудови у Вовчанську - військові діляться результатами
Прочісування забудови у Вовчанську - військові діляться результатами

Українські військові на Харківському напрямку відбили 13 атак противника та проводять прочісування міської забудови населеного пункту Вовчанськ. Про це Генштаб повідомив станом на 23:00 13 травня.

Минулої доби відбулося 148 бойових зіткнень, противник завдав шість ракетних, 30 авіаційних ударів із застосуванням 40 КАБів, майже 300 ударів дронами-камікадзе та здійснив понад 2,5 тисячі обстрілів позицій наших військ.

У Чернігівській та Сумській областях ситуація не змінилась.

Харківський напрямок

Наші військові відбили 13 атак противника на напрямках Нова Товолжанка (рф) – Вовчанськ, Шебекіно (рф) – Вовчанськ, Гатище – Вовчанськ, Муром – Стариця, Стрілеча – Глибоке, Пильна – Глибоке, Глибоке - Липці. Наразі військові проводять прочісування міської забудови населеного пункту Вовчанськ. Загальні втрати ворога складають 164 особи та 25 одиниць техніки.

Куп'янський напрямок

На Куп'янському напрямку було відбито 22 атаки противника. Українські військові зміцнили свої позиції на деяких ділянках та тримають оборону. Тривають бої за окремі позиції на напрямках Ковалівка – Новоєгорівка та Кислівка – Іванівка.

Лиманський напрямок

На Лиманському напрямку наші воїни відбили атаку противника на напрямку Червонопопівка – Іванівка. Втрат позицій не було.

Сіверський напрямок

Підрозділи Сил оборони відбили 15 атак противника на Сіверському напрямку. Втрат позицій не допущено.

Краматорський напрямок

На Краматорському напрямку відбили 35 атак противника. Втрат позицій не було, деякі позиції були покращені, а на окремих ділянках відбулась зміна позицій.

Покровський напрямок

На Покровському напрямку відбили 33 атаки противника. Втрат позицій не було, деякі позиції були змінені з метою збереження життя військовослужбовців.

Курахівський напрямок

На Курахівському напрямку відбили 13 атак противника. Наші військові тримають оборону.

Времівський напрямок

На Времівському напрямку війська відбили 11 атак противника. Втрат позицій не було.

Придніпровський напрямок

На Придніпровському напрямку відбили чотири атаки противника.

На інших напрямках ситуація залишається незмінною.

Втрати ворога

Противник втратив понад 800 осіб під час минулої доби, також було знищено дев'ять танків, 28 бойових броньованих машин і 212 безпілотних літальних апаратів.

За інформацією секретаря РНБО Олександра Литвиненка, понад 30 тисяч російських загарбників зараз наступають на півночі Харківської області. Українські воїни готові до відбиття нападу та наразі тривають бої.

Читайте також