ЗСУ розвідали, де ворог розмістив пускові установки ракет «Онікс» у Криму

Українські військові готові протидіяти ворожим ракетним комплексам в Криму

За даними оборони, відомо, що в Криму розташовано ворожі берегові ракетні комплекси "Бастіон-П", з яких окупанти запускають ракети "Онікс". Керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що українські військові готові протистояти цим складним цілям.

Головне, що нам відомо, де вони, а те, що росіяни будуть їх застосовувати, це очевидно, оскільки це один з тих способів тиску, якому дуже складно протистояти. Тому що ракети типу "Онікс" мають особливі характеристики – це протикорабельні ракети, які йдуть на дуже низькій висоті, складній для виявлення, і протистояти їм можуть тільки особливі комплекси ППО
, – зазначила Гуменюк.

Вона також повідомила, що ворог економить ракети до них. Раніше бавовна прибула на місце зберігання подібних ракет.

За словами Гуменюк, ворог може поєднувати ці ракети з іншими засобами ураження, такими як балістичні ракети, які дуже складно збивати.

Раніше партизани виявили місце розташування окупантів в Криму, а також показали систему оборони росіян. За даними розвідки, вздовж бухти Ярилгач обладнана система укріплень, а пляж засипаний військовими таборами та постами кожні 100 метрів.