ЗСУ тиснуть на російські позиції - карти боїв від ISW

ЗСУ тиснуть на російські позиції - карти боїв від ISW

Українські військові продовжують атакувати та стискати російські позиції. Згідно з звітом Інституту вивчення війни (ISW), вдалі операції проведені під Кліщіївкою, Андріївкою та Курдюмівкою на Луганщині.

На відеозаписі, який був опублікований 19 жовтня, видно, що російські війська зробили просування на північ від Іванівки. Генштаб повідомив про безрезультатні атаки російських військ неподалік Синівки, Іванівки, Кислівки, Надії та Макіївки.

На Донеччині українські війська здійснили успішні наступальні операції під Бахмутом. Вони досягли успіху у районах Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки та просунулися у напрямку Досвідченого. Російські війська також провели наступальні операції навколо Авдіївки, але досягли незначного просування.

У південній частині Донецька російські війська здійснили обмежені контратаки біля кордону Донецької та Запорізької областей, але не досягли значних успіхів. Українські війська відбили російські атаки поблизу Золотої Ниви та Новомайорська.

Російські джерела заявляли, що українські війська обороняються уздовж лінії Старомайорське - Урожайне, але не проводять активних атак через сильний опір російської авіації та артилерії.

Українські війська продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області, де просунулися вперед. Вони успішно перейшли на південь від Роботиного та південний захід від Вербового, просунувшись на 400 м в неосяжній частині західного Запорізького фронту.

Російські війська продовжують контратакувати в західній частині Запорізької області, але їх просування є незначним. Російські командування перекидає до цього району тактичні резерви, щоб підтримувати свої контратаки.

За даними головного штабу, українські війська знищили противника та його техніку. Загалом було знищено понад 290 680 окупантів, 9437 броньованих машин, 4992 танки, 324 гелікоптери, 320 літаки, 20 кораблів і підводних човнів росіян.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Читайте також: