ЗСУ відбили новий наступ РФ під Авдіївкою - ISW

Українські війська успішно відбили наступ російських загарбників недалеко від Авдіївки у Донецькій області.

Наведуший активізм росіян на цьому напрямку в останніх кількох днях призвів до значних втрат для їх сторони. Таку інформацію надала Інститут вивчення війни (ISW).

Підписуйтеся на наш телеграм-канал новин - INKORR

Українські джерела повідомляють, що 21 жовтня противник зменшив свою активність поблизу міста. У той же час російські військові блогери твердять, що російські війська поступово просуваються на північ від Авдіївки, біля терикону в напрямку села Бердичі.

"Українські та російські джерела повідомляють, що між 19 і 20 жовтня російські війська здійснили ще один наступ на Авдіївку. Геолокаційні знімки, опубліковані 21 жовтня, підтверджують, що російські сили досягли незначних успіхів на північний захід від Авдіївки, в районі породного відвалу", - повідомляється.

Сили оборони України здійснюють успішну оборону від російських атак у Куп'янську, Авдіївці та Мар'їнці. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України 22 жовтня ранком.

Противник не здається і продовжує намагатися оточити Авдіївку, але українські військові стійко тримають оборону і завдають ворогу значних втрат. Неуспішними виявилися наступальні дії противника в районах Кераміка, Авдіївки, Степового, Тоненького та Первомайського у Донецькій області. Тут сили оборони відбили понад 15 атак ворога.