ЗСУ відновили раніше втрачені позиції в районі Горлівки: аналіз ISW

На деяких ділянках фронту продовжуються бойові дії. Українські війська відновили раніше втрачені позиції на північний захід від Горлівки. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Українські сили продовжують просування

За російськими та українськими джерелами, бої тривали на схід від Піщаного і в напрямку Берестового (південний схід від Куп'янська).

30 січня були зареєстровані бойові дії на захід і південь від Кремінної, але змін на лінії фронту не зафіксовано.

Останніми часами російські війська продовжують просування на південний захід від Бахмута. Бої відбуваються поблизу Богданівки, Іванівського та Кліщіївки.

Українські війська відновили свої позиції на північний захід від Горлівки. У відеозаписі з геолокацією, опублікованому 29 січня, видно, як вони атакують і захоплюють кілька позицій на північний захід від Горлівки.

30 січня тривали бойові дії поблизу Авдіївки, але змін на лінії фронту не було. За деякими російськими джерелами, українські війська контратакували в районі ресторану "Царська охота" на південній околиці міста.

За даними українських та російських джерел, бої тривали поблизу Новобахмутівки, Степового; біля коксохімічного заводу; біля ресторану "Царська охота"; в промисловій зоні; біля Невельського, Первомайського та Опитного.

Нещодавно російські війська здійснили неуспішний штурм на південний захід від Донецька. За даними Генштабу ЗСУ, українські сили відбили атаку росіян у напрямку Солодке-Костянтинівка, при цьому російські сили втратили два танки, шість бойових броньованих машин МТ-ЛБ і одну бойову машину піхоти БМП-1.

Українські та російські джерела повідомляють про продовження бойових дій на захід від Донецька поблизу Георгіївки та на південний захід від Донецька поблизу Побєди та Новомихайлівки.

На кордонній ділянці Донецько-Запорізької областей тривають бойові дії, але змін на лінії фронту не було. За даними Генштабу, російські війська безуспішно атакували на південний схід від Великої Новосілки в районі Золотої Ниви.

30 січня продовжуються бойові дії на заході Запорізької області, але змін на лінії фронту не було. За даними українських та російських джерел, бої відбуваються поблизу Роботиного, Вербового та Новопрокопівки.

30 січня продовжуються бойові дії на східному березі Херсонської області в районі Кринок.

Як повідомлялося раніше, до Севастополя на Криму прибув великий десантний корабель. Російські окупанти намагалися маскувати судно, але безуспішно.

Партизани виявили склади зброї у тимчасово окупованому Севастополі, де, ймовірно, зберігаються ракети "Калібр".