ЗСУ вразили «Цезара Кунікова» в особливу дату. Цікаве з історії

Збройні сили України разом з українською розвідкою в середу, 14 лютого, нанесли удар по великому десантному кораблю Росії з назвою "Цезар Куніков". Цей день є особливим, оскільки пов'язаний з радянським офіцером, на честь якого було названо це судно.

Зокрема, радянський офіцер Цезар Львович Куніков помер саме 14 лютого 1943 року, за 81 рік до сьогоднішнього дня, коли затонув десантний корабель Росії, який був названий на його честь.

Варто додати, що проблеми з кораблем "Цезар Куніков" почалися ще на початку повномасштабної війни. Зокрема, у квітні 2022 року Збройні сили України знищили командира цього судна Олександра Чирву.

Нагадаємо, вранці 14 лютого біля берегів тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи, у морі було видно дим. Очевидці повідомляли, що причиною вибухів стала пожежа на одному з російських кораблів. Зазначається, що в морі було помітна активність декількох кораблів, поряд з ними було видно підводний човен. Найгучніше вибухи були чутні у Сімеїзі та селищі Кацівелі.

Пізніше джерело в Головному управлінні розвідки Міноборони у коментарі для "Української правди" повідомило, що у Чорному морі дрони розвідки підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Це була спеціальна розвідувальна операція, внаслідок якої судно затонуло.