ЗСУ завдяки контратакам просунулися на відстань до 450 м в районі Бахмута

В результаті вдалих контратакувальних дій Збройні сили України просунулися на відстань від 350 до 450 м в районі Бахмута.

Також "денацифіковано" десятки загарбників та "демілітаризовано" ворожі озброєння та два склади з боєприпасами. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"Під час наших контратакувальних дій на деяких позиціях наші підрозділи змогли просунутися на відстань від 350 до 450 м", повідомив він.

Також Сили оборони завдали окупантам втрат у живій силі, техніці та боєприпасах. Захисникам, за словами Череватого, вдалося знищити 54 окупантів, 84 дістали поранень. Крім того, знищено РСЗВ "Град", три гармати, три БПЛА, самохідний міномет 2С4 "Тюльпан", а також два польові склади з боєприпасами.

За його словами, на Бахмутському напрямку спостерігається зниження активності ворога.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"На Бахмутському напрямку ми справді спостерігаємо меншу динаміку активності ворога. За цю добу сталося два бойові зіткнення, за минулу теж від одного до трьох. Це набагато менше порівняно з тим, як ворог поводився протягом усіх попередніх місяців", зазначив речник.

Водночас, за його словами, залишається активна інтенсивність у сенсі вогневого ураження наших позицій.

"465 разів ворог бив різними системами і калібрами по наших позиціях. Було два авіанальоти", повідомив Череватий.

Він припустив, що зниження інтенсивності бойових дій з боку супротивника пов'язане зі значними втратами, які загарбники щоденно несли упродовж кількох місяців.

"Щодня ворог тільки вбитими мав втрати понад 100 окупантів і приблизно таку саму кількість, трохи більше, пораненими. Ми прогнозували два місяці тому, що за збереження такої динаміки втрат і без знаходження джерела поповнення особового складу ворог буде розбитий. Що по суті і сталося", пояснив він.

Крім того, Череватий підтвердив, що окупанти проводять "певні ротаційні дії", з чим також пов'язано зменшення активності бойових дій.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження озброєння та військової техніки, два пункти управління, два склади боєприпасів та ще один важливий військовий об'єкт противника. Про це увечері 27 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас авіація сил оборони за добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також три по зенітно-ракетних комплексах.