Відключення світла. Керівник «Укренерго» звернувся до українців

Відключення світла. Керівник «Укренерго» звернувся до українців
Відключення світла. Керівник «Укренерго» звернувся до українців

Українці мають бути готові до вимкнення світла взимку та влітку

Графіки відключення світла будуть застосовуватися не лише влітку, а й взимку. Про це повідомив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі "Суспільного".

"Очікувати, що у нас буде якесь стрімке збільшення генерації в енергосистемі в найближчі тижні - не варто. Найближчі місяці дефіцит буде зберігатися. І час від часу він буде досягати таких значень, що імпортом і аварійною допомогою його не можна буде перекрити. Тому до відключень треба бути готовими. Це не є блекаути, це контрольовані відключення, які ми, як оператор, застосовуємо для того, щоб зберегти цілісність енергосистеми", - розповів Кудрицький.

Голова "Укренерго" зауважив, що українці повинні готуватися до можливих відключень світла як влітку, так і взимку.

"Можу сказати, що нас очікує непроста зима. Ця зима може бути непростою, тому що природно взимку споживання зростає. І навіть з урахуванням тих планів з відновлення генерації, які на сьогодні існують, ймовірно, повністю виключити вірогідність планових відключень не вдасться", - сказав голова "Укренерго".

Диспетчерський центр "Укренерго" скасував обмеження споживання в усіх областях завдяки зменшенню хмарності. Раніше повідомлялося, що світло будуть вимикати поки не відновиться генерація. Україна готується до наступного опалювального сезону з плановими ремонтами та підготовкою атомної генерації.

Світло буде! Але за новою ціною

Чому електрику вимикають уночі? Пояснення парадоксу

Відключення світла. Це лишень репетиція

Знову відключення світла? Прості поради, як до цього підготуватись

Читайте також