Росіяни у Вовчанську розстріляли жінку в кріслі колісному

Росіяни у Вовчанську розстріляли жінку в кріслі колісному

Росіяни розстріляли двох людей, які намагалися евакуюватись з Вовчанська на Харківщині

15 травня росіяни напали на двох людей, які самостійно намагались евакуюватись з Вовчанська на Харківщині. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

«70-річний чоловік разом з дружиною вирішили самостійно евакуюватись із Вовчанська. До них приєднався ще один містянин. У жінки тривалий час були проблеми із ногами, тож чоловік знайшов для неї крісло колісне. Втрьох вони рушили у напрямку Харкова», – йдеться у повідомленні.

Атака сталася біля місцевої лікарні, де росіяни відкрили вогонь на дану групу. По дорозі загинули ще один чоловік, який приєднався до подружжя, і жінка. Лише 70-річний чоловік вдалося врятуватися.

Хлопець дістався околиць Вовчанська, де його зустріли українські військові і доставили до Харкова. Чоловікові не вдалося забрати тіло його дружини через проблеми з колісним кріслом.

Наразі вона знаходиться під захистом прокурорів, які проводять допити. Чоловік розповів про те, як російські військові відкрили вогонь на них із пʼятиповерхового будинку, в якому знаходились.

Зараз, Харківська обласна прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни у сукупності з умисним вбивством.

Нагадаємо, близько 100 людей залишилися в полоні російських загарбників у Вовчанську, не маючи змоги евакуюватися. Зайнятість відбувається в рамках нового наступу російських сил у регіоні. Українські військові контролюють приблизно 60% міста.

Читайте також:

  • Навіщо окупантам потрібний Вовчанськ: відповідь ISW
  • Росіяни зруйнували Вовчанськ: мотороші фото та відео