Зв'язки із заступником Єрмака: активісти розповіли про нового директора НАБУ

Новопризначений директор Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос має нульовий досвід розслідування корупції і звʼязки із заступником керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Так, дружина Кривоноса Галина Польшинська була начальником відділу забезпечення експершого заступника голови Київської міської державної адміністрації Олексія Кулеби. У січні цього року Кулебу призначили заступником керівника ОП. Про це повідомив Центр протидії корупції.

Також Кривонос має зв'язки з колишнім бізнес-партнером Кулеби по фірмі "Аспер Естейт" Тимуром Ткаченком, повідомляють.

У декларації за 2018 рік Ткаченко вказував, що користується квартирою дружини Кривоноса у Києві.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У деклараціях Кривоноса вказано, що з 1 січня 2018 року в нього в користуванні перебуває Audi Q5 2012 року випуску, власницею якого є дружина Ткаченка. Примітно, що в декларації за 2019 рік Кривонос не вказує власників машини", пишуть.

Ткаченко і Кулеба донедавна керували департаментом благоустрою КМДА.

Коли у 2021 році Кулебу підвищили з посади очільника департаменту до заступника голови КМДА, підрозділ очолив перший заступник та експартнер Ткаченко, повідомляють.

За словами мера Києва Віталія Кличка, Кулебу для роботи в КМДА йому рекомендував особисто Єрмак.

6 березня Кабінет міністрів призначив Семена Кривоноса директором НАБУ.

Призначенню передував конкурс. Комісія визначила трьох кандидатів на посаду.

Торік колишнього детектива НАБУ Олександра Клименка призначили керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Клименко переміг на конкурсі, який затягували. Конкурс тривав з січня 2021 року.