Зверніть увагу на лічильник: українців застерегли від неприємностей із платіжками за комуналку

Українців попередили про важливість перевірки лічильників для платіжок за комунальні послуги

Українським громадянам повідомили, що для уникнення неточностей, на платіжках за комунальні послуги потрібно не лише передавати своєчасно показники лічильників, а й регулярно проводити їх перевірку. Ця процедура повинна бути виконана кожні чотири роки. Детальну інформацію можна знайти в технічному паспорті лічильника або у свідоцтві про перевірку.

Повірка лічильників / Фото: farn-poverka.com.ua

Комунальники попереджають, що пропускати цю процедуру недопустимо. Якщо перевірка не буде виконана вчасно, показники, передані з такого лічильника, будуть вважатися недійсними. Це може призвести до проблем з платіжками.

"Якщо вчасно не виконати повірку лічильника, його буде знято з абонентського обліку: постачальники послуг надалі не зможуть використовувати показання приладу як підставу для обсягу нарахувань", - попередили у комунальному концерні.

Якщо лічильник буде виключений з абонентського обліку, нарахування будуть здійснюватись за іншими методиками, залежно від технічних характеристик будинку:

  • загальнобудинковий лічильник - на основі його показників;
  • відсутність загальнобудинкового лічильника - за нормою.

Проте громадянам слід знати, що в такому випадку суми на платіжках будуть вищими, ніж при обліку за квартирним лічильником.

Нагадаємо, YASNO надали пояснення, як економити 50% на оплаті за світло.