3 липня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

3 липня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

3 липня своє професійне свято відзначають зенітні ракетні війська Повітряних сил. Це військові підрозділи, які захищають український повітряний простір від авіаційних та інших ударів ворога.

Це свято було встановлено в 2011 році наказом Міністерства оборони України. Зенітним ракетним військам віддається важлива роль у системі протиповітряної оборони країни, особливо з урахуванням агресії Росії проти України.

Також 3 липня відзначається Міжнародний день без поліетилену. Кожного року у світі використовують мільярди поліетиленових пакетів, які забруднюють навколишнє середовище і завдають шкоди океанам.

Багато країн світу вже заявили про відмову від пластику, включаючи країни Євросоюзу, Африки та Азії.

Сьогодні також вшановується пам'ять святого мученика Якинта, юнака, який відмовився поклонятися римським богам і був покараний за свою віру.

Цього дня існують деякі народні прикмети, які пов'язані з погодою та діями людей. Наприклад, якщо скрізь літають комарі та мошки, то наступний тиждень буде спекотним. Також кажуть, що дощовий день означає похмурий серпень.

На цей день також припадає кілька пам'ятних подій, таких як захоплення Мінська московськими військами, визволення Мінська від окупантів та підписання мирного договору в Константинополі. Також 3 липня виступила незалежність України у Києві та було винайдено перші телевізори.

Цього дня святкують іменини Олександра, Анатолія, Антона, Василя, Георгія, Демида, Івана, Костянтина, Марка, Михайла, Родіона та Фоми.

Читайте також: