Море – не туалет: курорт Іспанії вводить штраф для туристів

Море – не туалет: курорт Іспанії вводить штраф для туристів

У Іспанії цього літа очікують рекордну кількість туристів на пляжах, і щоб запобігти їм завдати шкоди, курорт Коста-дель-Соль вирішив зробити превентивний "удар" по сечовипусканню в морі. Наслідуючи приклад Віго, де вже два роки штрафують за випорожнення на пляжі або в морі, Марбелья збільшила свій штраф більш ніж удвічі. Члени міської ради проголосували за заборону сечовипускання на 25 пляжах міста Малаги. Не відомо, яким чином виявлятимуть відпочиваючих, які непомітно випорожнились під водою.

Окрім сечовипускання, в новій постанові заборонять грати з м'ячами у воді, входити в море з собаками і обмежать їх перебування тільки на спеціальних пляжах для собак. За засмічення недопалками чи харчовими відходами також передбачені штрафи.

Інші міста Іспанії також мають свої штрафи за порушення правил на пляжах. У Віго штрафують за сечовипускання на березі моря, а в Бенідормі - за використання мила чи шампуню у душових на пляжі. Також штрафують курців і тих, хто виходить на пляж у ранкові години. Паління тютюну заборонено на деяких пляжах Майорки, Ібіци та Менорки.

Нагадаємо, що 29 червня тисячі людей протестували проти масового туризму в Малазі.

Читайте також: