Як танки Leopard змінять хід війни: польський генерал сказав

Як танки Leopard змінять хід війни: польський генерал сказав

Німецькі танки Leopard 2 практично досконала зброя їх потрібно надавати Україні вже зараз, адже Росія готується до нового нападу.

Про це заявив польський генерал Вальдемар Скшипчак, танкіст за фахом. В інтерв'ю ВВС Україна він пояснив, що Україні потрібно створити "танковий кулак".

"У зіткненні з цими танками (Leopard 2 Gazeta.ua) російські, включно з їхнім розхваленим Т-14 "Армата", не мають шансів", наголосив генерал.

Він нагадав, що ці танки є у низки країн Європи, і якби кожна з них надала цю техніку, можна було б сформувати два батальйони танків (один батальйон від 31 до 40 танків Gazeta.ua). І тоді б Leopard 2 чинили вплив на перебіг війни з російською армією.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Скшипчак наголосив, що надати Україні навіть 30 танків це замало.

"Україні потрібно створити свій "танковий кулак" для звільнення окупованих територій, він має складатися з 350-400 танків. Потрібно всім країнам скластися й надати Україні ці танки. Якщо матиме такий "кулак", то українська армія розіб'є російську", зазначив генерал.

Скшипчак продовжив, що у США є великі запаси таких танків, тому Америка могла б їх дати Польщі, а та Україні.

Генерал наголосив, що для цього потрібне політичне рішення вже просто зараз, тому що Росія готується до нового нападу.

Німеччина готова ухвалити рішення про постачання Україні основних бойових танків Leopard 2, про що заявив канцлер країни Олаф Шольц під час розмови з американським лідером Джо Байденом. Але за умови, що Сполучені Штати Америки відправлять свої танки Abrams.

Білий дім відреагував на умову Шольца. У США вважають, що Німеччина може самостійно приймати рішення щодо поставок зброї Україні.

Минулого тижня Польща і Фінляндія висловили готовність передати Україні танки Leopard. Однак для цього потрібен дозвіл Німеччини, як виробника цих машин.