Кремль усуває авторитетних командирів РФ – розвідка Британії назвала мету Путіна

Кремль усуває авторитетних командирів РФ – розвідка Британії назвала мету Путіна

Кремль звільняє визначних командирів російської окупаційної армії, що може налякати російських солдатів, а військове керівництво вважатиме підлеглість путінському режиму важливішою за їхню компетентність. Про це повідомляється у звіті Військового відомства Великої Британії.

У травні 2024 року російські засоби масової інформації повідомили про затримання генерал-майора Івана Попова, колишнього командира 58-ї армії РФ. Його арештували за обвинуваченням у шахрайстві та корупції, пов'язаних з торгівлею військовими будівельними матеріалами.

У липні минулого року Попов був звільнений з посади командира 58-ї армії, яка базувалася на Запорізькому напрямку. Генерал висловив свою критику щодо некомпетентності російського оборонного керівництва у веденні війни. Також він висловив свою незгоду з рішенням про звільнення, заявивши, що "старший командир вдарив з тилу, підступно і підло паралізувавши армію в самий складний і напружений момент".

За даними британської розвідки, в корумпованій системі Росії покарання за хабарництво є політичним інструментом боротьби. Також існує багато випадків, коли російський режим використовував звинувачення в корупції, реальні або вигадані, щоб позбавитися або покарати критиків або небажаних осіб в середині Росії.

"Як командир армії, Попов загалом вважався висококомпетентним і, за словами російських військових оглядачів, був популярний серед російських військ. Його арешт, ймовірно, ще більше налякає російських військових і переконає його колег на вищих командних посадах, що лояльність і підлеглість режиму та своєму начальству цінується вище, ніж компетентність і харизма", - зазначає Міністерство оборони Великої Британії.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін готовий припинити війну в Україні шляхом переговорів про припинення вогню на певних фронтальних лініях. Про це повідомила Reuters з посиланням на чотири російські джерела.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не вірити сигналам з Росії про нібито бажання заморозити бойові дії.

Читайте також:

  • Переговори про мир. Чи це можливо?
  • Неможливість переговорів з Путіним

Читайте також: