Арестович: Я – за Трампа, він потрібен як "зломщик системи"

Арестович: Я – за Трампа, він потрібен як

Експерт Олексій Арестович підтримав кандидатуру Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах у США, обґрунтовуючи це необхідністю кардинальних змін у світовій політичній системі.

Про це він заявив в ході дискусії зі співзасновником Українського інституту майбутнього Юрієм Романенком та політичним психологом Олегом Хом'яком, повідомляє "Хвиля".

Я за Трампа, тому що Трамп здатний зламати усталені тренди, які завели в абсолютний глухий кут, і нікого не пускають. Трамп потрібен як зломщик системи... А Байден - це фіксація трендів. І всі, хто прийде після Байдена - це фіксація трендів , якщо вони діятимуть у логіці Байдена.

Романенко вважає, що для перемоги над Трампом демократи повинні висунути сильну фігуру "з молодих" з енергійною повісткою, яка пропонуватиме чітке бачення майбутнього.

Арестович зауважує, що таких лідерів немає і навіть гаризматичний кандидат, яким може бути Обама, не змінить ситуацію, оскільки потрібно змінювати всю політичну систему.

Експерт наголошує на зростаючому впливі Південно-Східної Азії та глобального Півдня, що робить світовий баланс сил іншим. Він висловлює критику на адресу західних політиків, які не визнають ці зміни і не адаптуються до нових реалій.

Грубо кажучи, демократи-глобалісти не можуть пояснити, навіщо Америці потрібна зовнішня політика. Це не таке просте завдання, вони 200 років не можуть пояснити. Республіканці-ізоляціоністи, вони кажуть: "Взагалі закриваємося, не будемо більше світовим жандармом, нехай мучаться, як хочуть. У кращому разі, будемо першими серед рівних", але всі маємо прийняти реальне співвідношення сил.

Арестович закликає переглянути принципи політики, які застаріли після розпаду Радянського Союзу, і перебудуватися відповідно до нових викликів.

Нагадаємо, що Джо Байден, нинішній президент США, щодо можливості своєї участі в наступних виборах відповів, що ще не вирішив це питання.

Повну версію дискусії можна переглянути тут.

Читайте також: