Архієрейський Собор ПЦУ прокляв Путіна

Архієрейський Собор ПЦУ прокляв Путіна

Автокефальна Українська Православна Церква проголосила анафему Путіну

11 травня в Києво-Печерській лаврі відбувся Архієрейський Собор автокефальної Української Православної Церкви, на якому було проголошено анафему російському диктатору Володимиру Путіну. Про це стало відомо з постанови Архієрейського Собору.

Було ухвалено запропонований Священним Синодом проєкт листа до Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія та Святого і Священного Синоду Вселенського Патріархату з проханням звернутися до Кирила Гундяєва з вимогою публічно відректися від лжевчення "русского міра", засудити і відкликати наказ так званого "Всесвітнього російського народного собору", в якому містяться елементи цього лжевчення», - йдеться у повідомленні.

У постановах собору йдеться, що ПЦУ не може відлучити Путіна формально, але вказується, що «ця особа своїми злочинами і впертим та свідомим не розкаянням в публічних гріхах сама відлучила себе від Церкви».

Архієрейський Собор молитвою завершив своє засідання, зокрема процитував 108-й псалом-«прокляття», який колись читався під час так званої «псалмокатари» (прокляття по-християнськи) – богослужбового чину анафеми.

Нагадаємо, що предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) побажав російському диктатору Володимиру Путіну перед його так званою інавгурацією, правити вічно, а також вкотре благословив вбивати українців.

Читайте також:

  • Патріарх Кирило не розуміє, чому йому заборонили поїздки до ЄС
  • «Гундяєв обернувся до Бога задом». Стала відома історія скандальної картини