Автогаз подорожчає на 4 гривні, а бензин – до 80: водіям приготуватись

Газ і бензин на вазеліні
Газ і бензин на вазеліні

Кабінет міністрів України має намір поступово підвищувати акцизний податок на пальне з початку липня 2023 року до 2028 року.

Про це повідомив Дмитро Льовушкін, засновник групи компаній "Прайм", в інтерв'ю "Суспільному. Студія" 17 травня. Він зазначив, що уряд виконує рекомендацію Європейського Союзу щодо наближення законодавства України до законодавства ЄС щодо акцизного податку.

"Ця рекомендація стосується насамперед внутрішньоукраїнських податків та зборів. Її можна було б відтермінувати, однак, вона виявилась дуже на часі, адже потрібно якось наповнювати бюджет і тому уряд довго не вагаючись прийняв рішення збільшити акциз на пальне", - розповів Льовушкін.

Експерт прогнозує, що після повного виконання рекомендації ЄС, вартість пального на АЗС може зрости до 75-80 гривень за літр.

Ціни на бензин

"Якщо так краще розуміти, то паливо коштуватиме, як в Європі, коли ця директива буде вся виконана. Ціна на бензин, дизель складатиме десь 1,6 – 1,8 долара. У нас ми вийдемо десь на 75-80 гривень за літр", - додав Льовушкін.

З липня 2024 року також передбачається підвищення вартості автогазу на чотири гривні з подальшим щомісячним збільшенням на гривню.

Льовушкін також прокоментував перевірку військово-облікових документів водіїв-далекобійників на кордоні, наголошуючи, що це може стати проблемою для міжнародних транспортних перевезень.

Проте, за його словами, прикордонна служба надала роз'яснення, що водіїв міжнародних перевезень не перевірятимуть на оновлення даних при перетині кордону.

Читайте також