Британія закликала захистити Україну від судових позовів через дефолт – ЗМІ

Британія закликала захистити Україну від судових позовів
Британія закликала захистити Україну від судових позовів

Новий уряд Великої Британії закликав не підтримувати судові позови проти України, якщо країна оголосить дефолт за своїми боргами перед приватними кредиторами. Це заявила організація Debt Justice, яка бореться з несправедливим боргом розвиваються країн. Вони вважають, що Україна не повинна боротися з "несоромними власниками облігацій".

Україна веде переговори з власниками облігацій та просить списати 60% боргу від $24 млрд, які вона заборгувала приватним кредиторам. Великі інвестиційні групи, такі як BlackRock, Pimco, Fidelity та AllianceBernstein, заявили, що готові зазнати 20% збитків. Офіційні кредитори України, включаючи Велику Британію, згодилися продовжити призупинення боргових виплат до 2027 року, але не домовилися з приватними кредиторами.

Є занепокоєння, що після 1 серпня керуючі активами продадуть облігації хедж-фондам, які потім подадуть до суду. Усі українські облігації регулюються англійським законодавством, тому будь-яка судова справа буде розглядатися у Великій Британії.

Debt Justice просять Велику Британію прийняти закон, забороняючий кредиторам подавати в суд на Україну протягом воєнного стану. Вони також закликають уряд змінити законодавство, щоб Україна не могла бути притягнута до відповідальності, якщо вона добросовісно переговорює з кредиторами. Це дало б країні політичний і правовий захист.

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 13 переглянули
Поразка України як можливість