НАТО значно розширить сили в Європі через агресію Росії

Зображення військової техніки НАТО в Європі
Зображення військової техніки НАТО в Європі

НАТО планує збільшити свої сили на 250 тисяч військовослужбовців

НАТО має намір збільшити кількість своїх військових сил на 250 тисяч осіб, у зв'язку з загрозою від Росії. Для досягнення цієї мети планується створити 49 нових бригад. Про це повідомляє німецьке видання Welt am Sonntag, посилаючись на неопубліковані плани Міністерства оборони.

За секретними документами, які з'явилися весною 2024 року, НАТО домовилися про "мінімально необхідний потенціал" для відповіді на можливу агресію Росії. Плани створили глави НАТО - генерал Крістофер Каволі з США та адмірал П'єр Вандьє з Франції.

За цими планами, кількість бойових бригад збільшиться з 82 до 131, а кожна бригада складатиметься з приблизно 5000 солдатів. Також планується зростання кількості бойових корпусів з 6 до 15 та штабів дивізій з 24 до 38.

Війська НАТО

Крім того, НАТО планує збільшувати запаси озброєнь. Кількість зенітних ракетних установок має збільшитись з 293 до 1467, у тому числі системи Patriot, Iris T-SLM та Skyranger. Кількість вертольотів також зросте з 90 до 104 одиниць.

Ці плани стосуються всіх 32 країн-членів НАТО, а конкретні зобов'язання залежатимуть від економічних можливостей та населення кожної країни.

Нагадаємо, раніше колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що більша військова підтримка з боку НАТО може запобігти повномасштабному вторгненню Росії в Україну до 2022 року.

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 8 переглянули
Поразка України як можливість