Черговий сплеск міграції в Україні: НБУ назвав причину

Графік зростання міграції в Україні
Графік зростання міграції в Україні

За останні місяці в Україні помітно збільшився потік громадян, що виїжджають за кордон. Цю інформацію повідомив Національний банк в своєму звіті.

Цифри свідчать про активізацію міграції з травня по червень, і на 13 червня кількість мігрантів сягнула 6,6 мільйонів осіб.

Зауважено, що таке зростання може бути пов'язане зі знехтуванням розподілу електроенергії в країні.

Експерти вже раніше зазначали, що Україні потрібні мігранти через недостатню кількість робочої сили. По завершенні війни ця проблема може поглибитися, тому необхідно буде запрошувати працівників з-за кордону.

Експерт прогнозує, що вже до 2033 року населення України складатиме 30-35 мільйонів осіб. Але для цього потрібно щороку приваблювати 300 тисяч мігрантів.

Ельза Лібанова також вбачає, що Європа зацікавлена в українцях як робочій силі, а отже, ніякого масового витіснення українців з боку європейських країн не варто очікувати.

Раніше академік Інституту демографії та соціальних досліджень, Ельза Лібанова, зазначила, що дані про кількість біженців з України значно варіюються, тому точно назвати цифру важко. Вона поділилася цією інформацією в інтерв'ю.

Читайте також

Названо найнебезпечніший пляж на Землі
сьогодні, 07:47 63 переглянули
Найнебезпечніший пляж на Землі