Чи сядуть Зеленський та Путін за стіл переговорів: Кулеба прокоментував

Чи сядуть Зеленський та Путін за стіл переговорів: Кулеба прокоментував

Україна не буде укладати домовленості з президентом Росії Володимиром Путіним.

Переговори можливі лише після виведення Росією військ з територією України, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Corriere della Sera.

"Путін не партнер для переговорів. Він скоїв занадто багато дуже серйозних злочинів. Існують інші дипломатичні способи опосередкованої боротьби. Але нам зрозуміло, що ми ніколи не зможемо побачити Путіна і президента Володимира Зеленського за одним столом", пояснив він.

Можливість переговорів до повного виведення військ РФ з України залежить від обставин.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми не віримо росіянам на слово, ніхто при здоровому глузді не повірить. Перш ніж піти на компроміс щодо переговорів, ми хотіли б переконатися, що він серйозний, а не обман. Що росіяни потім не повернуться, щоб знову атакувати нас. Я розумію ці питання та їх логіку, але я не можу дати однозначних відповідей, тому що їх немає, на кону життя мільйонів людей", зауважив Кулеба.

Він нагадав про "зернову угоду", яку уклали за посередництва генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Росія не дотримувалася умов.

"Було дві окремі угоди з нами і з Москвою, ніколи не було прямого порозуміння. Нам потрібна певна креативність, щоб знаходити рішення. Ми будемо їх шукати будь-якими способами, але наразі умови відсутні: Росія продовжує нас атакувати, вона віддає перевагу війні, а не миру", наголосив міністр.

Торік президент Володимир Зеленський назвав 10 пунктів формули миру.

У лютому Генеральна Ассамблея ООН закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосувала 141 країна.