Чи справді Маск завадив ударам по Чорноморському флоту РФ ‒ Буданов висловив свою думку

Чи справді Маск завадив ударам по Чорноморському флоту РФ ‒ Буданов висловив свою думку

Американський мільярдер Ілон Маск міг не мати змоги впливати на роботу систем Starlink біля тимчасово окупованого Криму минулого року.

Так на публікації про те, що Маск завадив Україні завдати удару по Чорноморському флоту РФ у 2022 році, відреагував начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов. Про це він сказав під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Особисто я не впевнений, що пан Ілон Маск оперував якимись міфічними кнопками і зупиняв рух якихось апаратів. Це моя особиста думка. Те, що системи Starlink не працювали певний час біля Криму, я можу це абсолютно підтвердити, тому що ми також застосовували певну техніку", сказав Буданов.

За його словами, тоді відразу було зрозуміло, що "просто там немає покриття".

Він також наголосив, що системи супутникового інтернету Starlink відіграли дуже значну роль і зараз продовжують її відігравати.

"Вони досить добре зарекомендували себе на фронті. Можна багато говорити, хороші вони чи погані, але є факти абсолютно вся лінія фронту працює на них", заявив Буданов.

За інформацією біографа Ілона Маска Волтера Айзексона,бізнесмен у 2022 році таємно наказав своїм інженерам відключити супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму, щоб зірвати атаку Сил оборони України на військово-морський флот країни-агресора Росії.