Цукерберг обійшов Маска в рейтингу найбагатших людей світу

Найбагатші люди світу: Цукерберг випередив Маска у рейтингу

5 квітня Марк Цукерберг, засновник Meta (Facebook, Messenger, Instagram та Meta Audience Network), випередив Ілона Маска у рейтингу найбагатших людей у світі, посівши третю позицію. Про це свідчить оновлений рейтинг Bloomberg.

Ілона Маска раніше був на першому місці рейтингу, але через повідомлення про скасування планів Tesla щодо менш дорогого автомобіля, його місце опустилося на четверту позицію. За даними з 2024 року, статки Маска зменшилися на 48,4 млрд доларів, тоді як Цукерберг збільшив своє багатство на 58,9 млрд доларів завдяки Meta Platforms Inc., яка досягла нових рекордів.

Зазначено, що це зменшення розриву в багатстві між Маском і Цукербергом, який становив 215 млрд доларів у листопаді 2021 року, демонструє, як колись популярні акції електромобілів уступили місце великим технологічним компаніям, особливо в сфері штучного інтелекту, зазначає Bloomberg.

У рейтингу найбагатших людей у світі перші два місця зайняли Бернар Арно, глава LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton зі статком 223,4 млрд доларів, та засновник Amazon.com Іфф Безос зі статком 207,3 млрд доларів.

Також варто згадати, що Ілон Маск скандалізував заявою про НАТО.

"Зменшення розриву в багатстві між Маском та Цукербергом, який у листопаді 2021 року становив 215 мільярдів доларів, ілюструє, як колись гарячі акції електромобілів узурпували великі технології, особливо все, що стосується штучного інтелекту" - зазначає Bloomberg.