Данілов пояснив, на що вказує заява Шойгу про переговори щодо України

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу висловив готовність до "постконфліктного врегулювання української кризи", що свідчить про те, що Росія не має змоги перемогти Україну військовим шляхом.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив про те ж саме під час телемарафону. Він припустив, що Росія не здатна на військове перемогти і сказав: "Заява Шойгу свідчить про те, що у Росії немає спроможностей перемогти нас військовим шляхом".

Данілов додав, що наразі Росія готує "політичні проєкти в Україні" з метою подальшої дестабілізації ситуації.

Особливу увагу він приділив тому, що росіяни збираються відроджувати політичні рухи, які вже були на занедбаному політичному цвинтарі. "Цим питанням вони зараз активно займаються", - зазначив Данілов.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив на форумі в Пекіні, що Росія готова до політичних дискусій про "постконфліктне врегулювання щодо України" та "подальшого співіснування із Заходом". Він закликав об'єднати зусилля всіх зацікавлених країн для формування "справедливого, багатополярного світопорядку і оновлення архітектури міжнародної безпеки".