Деяким українцям потрібно терміново подати відомості до ПФУ: кого стосується

Документи для ПФУ: хто їх повинен подати
Документи для ПФУ: хто їх повинен подати

Українцям пояснили, як подавати відомості до Пенсійного фонду щодо трудових відносин з працівником

Прес-служба Пенсійного фонду повідомила про те, що при подачі відомостей у роботодавців може виникати деякі питання від страхувальників. Одне з них - чи потрібно подавати відомості про працівників відповідно до постанови Кабінету Міністрів.

"Деякі питання бронювання військовозобов'язаних під час військового стану"

У Пенсійному фонді пояснили, що відомості мають подавати органи державної влади, державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства та організації, що важливі для забезпечення потреб Збройних сил та інших військових формувань, а також підприємства та організації, які важливі для економіки та життєдіяльності населення у спеціальний період.

ПФУ

У свою чергу, Пенсійний фонд України не визначає перелік страхувальників, які підпадають під ці умови. Зараз багатьох цікавить питання про видалення даних, якщо страхувальник не відповідає умовам постанови Кабінету Міністрів.

У ПФУ заявили, що немає потреби видаляти дані. Відомості про працівників, які надійшли через електронний портал Пенсійного фонду, будуть зберігатися та враховуватися при формуванні електронної трудової книжки працівника.

Якщо у вас виникають питання стосовно подання відомостей, то можна звернутися до територіальних органів Пенсійного фонду за місцем свого обліку. Це можна зробити через сервісні центри, поштою/електронним зв'язком або онлайн.

Нагадаємо, в Україні виникли проблеми з виплатою пенсій.

Читайте також