Євросоюз інвестує в Україну 1,4 млрд євро

Флаги Украины и Евросоюза вместе
Флаги Украины и Евросоюза вместе

Європейський Союз надає Україні фінансову допомогу в рамках бюджетного Українського фонду на €50 млрд, і водночас разом із партнерськими європейськими банками створює фінансову програму на €1,4 млрд для приваблення в Україну зовнішніх капітальних інвестицій, заявила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ми також розпочнемо цілеспрямовану підтримку для капітальних інвестицій в Україну. Таким чином ми, ЄС, допоможемо їм (інвесторам) усунути деякі ризики, що асоційовані із капітальними інвестиціями", - зазначила вона.

Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Європейський Союз надає фінансову допомогу Україні через Український фонд у розмірі €50 млрд, а також разом з європейськими банками створює фінансову програму на €1,4 млрд для залучення зовнішніх інвестицій. Метою цих зусиль є полегшення доступу українського бізнесу до фінансування, зокрема, в галузі малого та середнього бізнесу, стартапів та інноваційних проектів.

Фон дер Ляєн наголосила, що метою таких зусиль є покращити доступ до фінансування українського бізнесу, особливо у вимірі інвестицій у малі та середні підприємства, а також у стартапи, які можуть допомогти модернізувати економіку України, зокрема, в таких сферах як IT та цифровізація, поновлювальна енергетика та виробництво критичних сировинних матеріалів.

"Ми розпочнемо із пілотних проєктів для вирішення найбільш нагальних потреб, ці проєкти можуть бути з часом розширені. Я знаю, що бізнес-спільнота хотіла б збільшити свої внески. Разом ми можемо мобілізувати фінансову міць для того, щоб допомогти Україні чинити спротив (агресії - ред.) та відновлюватися", - підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Президент Європейської Комісії зазначила, що план реформ та інвестицій, який був представлений урядом України і реалізується в рамках Українського фонду, спрямований на покращення доступу до фінансування для українського бізнесу. Для цього будуть запущені пілотні проекти, спрямовані на вирішення найбільш нагальних потреб, а з часом ці проекти можуть бути розширені. Також Урсула фон дер Ляєн закликала бізнес-спільноту збільшити свої внески та спільно мобілізувати фінансові ресурси для допомоги Україні в боротьбі з агресією та відновленні. Зараз Україна вже отримала 6 мільярдів євро допомоги в рамках Українського фонду.

Джерело: Укрінформ

Читайте також