F-16 для України. Кулеба натякнув на хороші новини

F-16 для України. Кулеба натякнув на хороші новини

Переговори щодо надання Україні американських винищувачів четвертого покоління F-16 досі тривають.

17 серпня очільник Міністерстві закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону натякнув на хороші новини, передає Gazeta.ua.

"Пілоти з тренувань повернуться і літаки теж прибудуть це буде синхронізований процес. Три дні цього тижня у президента щодня наради та розмови про пришвидшення цього процесу і скажу дипломатично: думаю, незабаром будуть хороші новини", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

F-16 оснащені потужним радаром, який дозволяє ідентифікувати більше цілей і краще протидіяти ворожим літакам, ракетам і безпілотникам РФ, ніж нинішній український парк винищувачів, до якого входять радянські МіГ-29 і Су-27.

Україна зможе розгортати протикорабельні ракети "Гарпун", надані Великою Британією, з літаків F-16 для ураження російського флоту. Американські високошвидкісні ракети HARM також будуть запускати з цих винищувачів. Вони були адаптовані для МіГ-2, але їхня ефективність значно обмежена через відсутність системи наведення.

Раніше повідомляли, що перші винищувачі F-16 надійдуть Україні не раніше 2024 року.

Виробник винищувачів F-16 Lockheed Martin готовий допомогти українським пілотам у навчанні та обслуговуванні. Але країни НАТО повинні відправити ці літаки Україні, сказав головний операційний директор Lockheed Martin Френк Сент-Джон.