Ганебний фінал поліцейської реформи? Відомий журналіст розказав, як рятував будинок від вибуху

Ганебний фінал поліцейської реформи? Відомий журналіст розказав, як рятував будинок від вибуху

Проблема бездіяльності поліції

Журналіст Олег Єльцов підкреслює проблему небажаної реакції Національної поліції на виклики громадян. Єльцов особисто стикнувся зі ситуацією, яка показує, що реформа правоохоронної системи має великі проблеми.

Він вирішив зателефонувати до поліції через те, що в під'їзді багатоповерхівки було залишено 60 літрів бензину. Це створювало ризик вибуху та пожежі. Але правоохоронці не розглянули цей виклик. Журналіст розповів про цей інцидент у Facebook.

«Заходжу до будинку й бачу на ліфтовому майданчику купу пластикових ємностей, від яких страшенно смердить бензином. Миттєво підраховую: в багатоквартирний будинок хтось завіз 60 літрів бензину, який активно випаровується. Консьєрж у шоці: мешканець вивантажив оце все й пішов відігнати машину. Я теж у шоці», - написав Єльцов.

Він звернув увагу, що така велика кількість бензину могла б спалахнути від іскри чи недопалку.

«Дзвоню в поліцію, описую ситуацію й прошу відреагувати… Обіцяю надати фотопідтвердження й називаю номер квартири, де все це зберігається. Ок, диспетчер записує мої дані, приймає виклик. Те саме робить голова ОСББ - відповідальна людина, колишній військовий. Голова ОСББ потім дві години чергує у дворі, чекає на патруль. Поліція не з'являється, голова йде спати», - розповів Єльцов.

Журналіст також поділився цією інформацією в онлайн-групі мешканців будинку, до якої входить кількасот людей. Але лише одна людина відреагувала і закликала до дзвінка 102. Інші проігнорували повідомлення.

«Найкраще відношення громадян до влади можна спостерігати на прикладі МВС. Ця служба є найближчою до людей, її діяльність очевидна. Система досягла логічного занепаду. Тим паче, створення такої ситуації не лише через те, що зек може напасти на поліцейського без наслідків для себе. Це сталося нещодавно в Броварах. Поліція отримала додаткові фінансування та обладнання, але забула про свої обов'язки. Прес-служби поліції розповідають про героїчні подвиги поліцейських у боротьбі з груповими сексуальними злочинами, але ігнорують виклики громадян».

Нагадаємо, що Національна поліція почала кримінальне провадження у зв'язку з постійними витоками на вулиці Антоновича біля станції метро «Либідська» у Києві.