Генштаб повідомив, на якому напрямку ворог понад 20 разів намагався прорвати оборону

Атака ворога на українські позиції
Атака ворога на українські позиції

За майже два роки триває активна війна Росії проти України. За останню добу було зареєстровано 57 зіткнень з бойовиками. Про це повідомили з Генерального штабу Збройних сил України.

Обстріли з боку ворога

За зазначений період часу ворожа сторона провела 10 ракетних та 88 авіаційних ударів, а також 71 обстріл із реактивних систем залпового вогню по нашим позиціям та населених пунктах.

У нічний час російські окупанти знову здійснили напад на Україну з використанням 17 безпілотних літальних апаратів типу Shahed. Всі ці апарати були знищені силами протиповітряної оборони України.

Внаслідок авіаційних ударів були пошкоджені населені пункти Сумської, Харківської, Луганської, Запорізької та Донецької областей.

Оперативна обстановка на різних напрямках

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без значних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує підтримувати свою військову присутність на кордоні, проводить диверсійні акції та розміщує мінно-вибухові загородження вздовж нашого кордону.

На Куп'янському напрямку не було жодних наступальних дій з боку противника.

На Лиманському напрямку наші військові відбили 7 атак противника в районі Терні, де ворог намагався прорвати нашу оборону.

На Бахмутському напрямку війська України відбили 14 атак противника в районах Білогорівка, Верхньокам'янське, Виїмка, Спірне, Богданівка та Кліщіївка.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 5 атак противника в районах Новокалинове, Бердичі та Нетайлове.

На Новопавлівському напрямку наші воїни продовжують стримувати ворожу аґресію в районах Новомихайлівка та Георгіївка.

На Оріхівському напрямку противник двічі атакував наші позиції в районах Старомайорського та Роботиного.

На Херсонському напрямку ворог продовжує намагатися вибити наші підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра за допомогою безуспішних атак.

У той же час наші сили активно завдають ударів по ворожим позиціям, завдають значних втрат ворогові техніці та особовому складу, виснажують його по всій лінії фронту.

Успішні удари Збройних сил України

За останню добу авіація наших сил здійснила удари по 14 районах зосередження озброєння, військової техніки та особового складу противника. Також ракетні війська завдали уражень по 2 районах зосередження ворожої техніки, пункту управління безпілотником, артилерійській системі та станції РЕБ.

Нагадаємо, що за даними The Telegraph, Росія систематично використовує заборонені хімічні речовини для атак на українські військові позиції.

Читайте також