ISW: Путін готує наступників режиму

ISW: Путін готує наступників режиму

У Інституті вивчення війни повідомили, що Володимир Путін спрямовує зусилля на підготовку потенційних наступників свого режиму серед своїх дітей та родичів, а також дітей інших високопосадовців.

Згідно з інформацією ISW, Путін звільнив чотирьох заступників міністра оборони і призначив їх "близькими родичами", зокрема сином колишнього прем'єрміністра Росії та економістом.

17 червня Путін звільнив заступників міністра оборони Миколу Панкова, Руслана Цалікова, Тетяну Шевцову і генерала армії Павла Попова, призначивши їх замість Анни Цівільової і Павла Фрадкова на посади заступників міністра оборони, а також Леоніда Горніна на посаду першого заступника міністра оборони.

Цівільова є двоюрідною племінницею Путіна, дружиною нового міністра енергетики Сергія Цівільова та головою фонду "Захисники Вітчизни", який був започаткований Кремлем. Вона також раніше була членом Ради з питань опіки та піклування у соціальній сфері Росії у 2019 році.

Фрадков є сином колишнього прем'єрміністра Росії та відомого директора СЗР Михайла Фрадкова. Павло Фрадков був першим заступником керівника Адміністрації президента з 2021 року, заступником керівника Росимущество з 2012 по 2015 рік, а також працював у Міністерстві закордонних справ Росії з 2005 по 2012 рік. Його брат, Петро Фрадков, є головою "Промсвязьбанку" і зустрічався з губернаторкою Гагаузії Євгенією Гуцул, що може бути спрямованою на дестабілізацію Молдови в інтересах Кремля.

Горнін працював на посаді першого заступника міністра фінансів з 2018 року, заступника міністра фінансів з 2012 по 2018 рік та був міністром фінансів і податкової політики Новосибірської області з 2010 по 2011 рік.

За оцінками ISW, призначення Цівільової, Фрадкова і Горніна відповідають останнім зусиллям Путіна з презентації своїх родичів і дітей чиновників громадськості, а також з призначення економістів в Міноборони для покращення економіки в умовах воєнного часу.

Інститут вивчення війни зазначає, що Цівільова і Фрадков взяли участь в міжнародному економічному форумі в Петербурзі разом з дочками Путіна та дітьми інших високопосадовців 6 і 7 червня. За оцінкою ISW, Путін намагався представити своїх дітей і дітей чиновників зі свого найближчого оточення громадськості з метою займати високі посади в російському уряді в майбутньому.

Путін все частіше призначає економістів на керівні посади в Міноборони Росії. Наприклад, 12 травня він замінив міністра оборони Сергія Шойгу на колишнього першого віцепрем'єра Андрія Білоусова, який є економістом. 20 травня Путін також замінив колишнього заступника міністра оборони Юрія Садовенка на колишнього заступника міністра економіки і аудитора Рахункової палати Ради Федерації Олега Савельєва.

"Ці призначення свідчать про те, що Путін віддає перевагу призначенню чиновників, яких він вважає лояльними, та економістів для покращення оборонно-промислової бази Росії. Путін також може намагатися підготувати потенційних наступників свого режиму з числа своїх дітей і родичів, а також дітей інших високопосадовців", - вказано в дослідженні ISW.

Джерело: Українська правда

Читайте також: