ISW: Путін випадково проговорився про втрати армії РФ

Путін і російські війська на передовій
Путін і російські війська на передовій

В Інституті вивчення війни стверджують, що Путін повідомив, що російські війська щомісяця втрачають близько 20 000 осіб в Україні. Ця цифра майже рівна або трохи нижча за кількість нових військовослужбовців, яких Росія набирає щомісяця.

Військові експерти стверджують, що Путін припустив, що приблизно 5 000 російських військовослужбовців загинули під час бойових дій в Україні щомісяця, що означає, що близько 15 000 російських військовослужбовців отримують поранення, виходячи зі співвідношення поранених до вбитих як три до одного.

Командувач Сухопутних військ України Олександр Павлюк зазначив, що російські втрати становлять від 25 000 до 30 000 вбитими і пораненими щомісяця.

Вересня 15 2024 року заявив начальник Головного управління військової розвідки України Вадим Скібіцький, що Росія набирає близько 30 000 осіб щомісяця.

Російські офіційники хвилюються через зниження темпів вербування перед російським наступом влітку 2024 року, і невідомо, чи зберіг Міноборони Росії рівень вербування у 30 000 осіб.

У останні місяці російські війська створили стійкий апарат генерації сил для активних наступальних операцій і посилили зусилля з утворення резервів на оперативному та стратегічному рівні.

Експерти продовжують оцінювати, що російські резерви оперативного і стратегічного рівнів, які погано підготовлені і оснащені, навряд чи будуть в змозі діяти як сили проникнення першого ешелону або як експлуатаційні сили другого ешелону, якщо українські сили будуть мати засоби для захисту.

Джерело: Українська правда

Читайте також