Карта бойових дій в Україні станом на 14 червня 2024 року

Карта бойових дій в Україні
Карта бойових дій в Україні

За останню добу відбулося 87 бойових зіткнень. Ситуація є напруженою, але контрольованою. Сили оборони завдали ударів вісьмом районам противника, одному засобу протиповітряної оборони, двом артилерійським системам і радіоелектронній боротьбі.

Новини війни в Україні

Настав рішучий час для українських військових, які активно протидіють противнику, завдають йому ефективних вогневих ударів і сповільнюють його рух по всій лінії фронту. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Російські загарбники вчинили три ракетні удари за допомогою чотирьох ракет і 54 авіаційні напади з використанням 73 КАБів. Вони також використали 613 камікадзе-дронів. Повідомляється, що ворог здійснив понад 2500 обстрілів з використанням артилерії, мінометів, стрілецької зброї та бойових машин по позиціях наших військ і населених пунктах.

На Харківському напрямку

Противник чотири рази атакував неподалік Глибокого, Тихого та Вовчанська. Три з цих атак були успішно відбиті нашими захисниками. Бій продовжується в районі Вовчанська. Ситуація контрольована.

На Куп'янському напрямку

Противник спробував чотири рази відштовхнути наші підрозділи з позицій в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Стельмахівка та Берестове. Жодна з цих атак не була успішною, і наші позиції та території залишилися недоторканими.

На Лиманському напрямку

На Лиманському напрямку російські загарбники шість разів намагалися просунутися в районах Греківки та Невського. Усі ці атаки були відбиті нашими захисниками. Ситуація залишається під контролем.

На Краматорському напрямку

Агресор одинадцять разів атакував підрозділи Сил оборони в районах Іванівки, Калинівки, Андріївки та Часового Яру. Усі спроби прорвати наші рубежі були відбиті. Ситуація напружена, і вживаються заходи для стримування просування ворога в глибину нашої території.

На Покровському напрямку

Ситуація на Покровському напрямку є найскладнішою. Російські загарбники намагалися прорватися в бойові порядки наших захисників близько Новоолександрівки, Євгенівки, Новопокровського, Калинового, Межового, Новоселівки Першої та Яснобродівки 32 рази. 24 з атак були відбиті, і ще вісім тривають. Сили оборони роблять все можливе, щоб виснажити та стримати російських загарбників на цьому напрямку.

Зазначається, що загарбники втратили 291 особу, убитих або поранених. Знищено один танк, бойову машину, гармату та автомобіль.

На Курахівському напрямку

Ситуація на Курахівському напрямку залишається напруженою. Противник намагається просунутися біля населених пунктів Невельське, Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка. Загалом, 16 атак відбито. Бій триває в районі Красногорівки, і вживаються заходи для стабілізації ситуації.

На Сіверському напрямку

На Сіверському напрямку ситуація залишається стабільною. Атаки в районі Верхньокам'янського виявились невдалими для ворога.

На Оріхівському напрямку

На Оріхівському напрямку окупанти спробували атакувати населений пункт Мала Токмачка тричі. Українські захисники роблять все можливе, щоб зупинити загарбників.

На Придніпровському напрямку

Ворог спробував атакувати наші позиції в районі Кринок п'ять разів. Військові зуміли відбити атаки без жодних втрат.

На інших напрямках ситуація залишається стабільною.

Читайте також