Кулеба пояснив, що таке справжній мир для України

Кулеба пояснив, що таке справжній мир для України

Росія зараз не демонструє ніякої готовності до миру.

Це не враховують, хто говорить про переговори, написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у колонці для німецького видання Die Welt.

РФ атакує українські села і міста, вона намагається вбити більше людей і захопити більше землі.

"Жодна країна у світі не прагне миру більше, ніж Україна. Але ми також знаємо, що справжній мир має бути справедливим і тривалим", сказав міністр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

В Україні вивчають мирні пропозиції і вітають будь-яку ініціативу, яка поважає територіальну цілісність, принципи Статуту ООН та відповідні резолюції Генеральної Асамблеї.

"Не буде справжнього миру ні для України, ні для решти світу, якщо Росія не понесе повної відповідальності за всі свої злочини, включно зі злочином агресії проти України та всіма наступними військовими злочинами, злочинами проти людяності та геноцидом", додав Кулеба.

Він вказав, що майбутнє євроатлантичної безпеки вирішується на полі бою в Україні.

"Якщо ми помилимося зараз і вирішимо винагородити Путіна за його агресію в будь-якій формі замість того, щоб перемогти його як урок для всіх інших потенційних агресорів, майбутнє України, Європи і всього світу буде поставлено під загрозу. Справжній мир це відновлення міжнародно визнаних кордонів України. Справжній мир це безпечна батьківщина для кримськотатарського народу в українському Криму. Справжній мир це кораблі з зерном, а не військові кораблі в Чорному морі. Справжній мир це світ, об'єднаний верховенством міжнародного права. Це те, за що ми боремося не лише за перемогу у війні, але й за справжній, довготривалий мир", пояснив Кулеба.

Повернути окуповані ворогом території можна шляхом переговорів. Але Київ самостійно вирішить, коли саме і як їх починати.

Україна має перемогти Росію у війні, завив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Водночас це повномасштабне вторгнення РФ не повинно зійти країні-агресорці з рук.