Лукашенко приїхав до Путіна: говорять про "стабільну" економіку, й Кім Чен Ина

У російському місті Сочі 15 вересня зустрілись диктатор РФ Володимир Путін та самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Перед початком переговорів Путін сказав, що розповість Лукашенку про російську "стабільну" економіку та зустріч із диктатором Північної Кореї Кім Чен Ином. Про це повідомляє російське пропагандистське агентство ТАСС.

Президент РФ, зокрема, заявив, що в російській економіці все "стабільно й надійно".

"Я вас детально хочу поінформувати, що в нас закінчується бюджетний процес. У нас усе стабільно, надійно. Чому так кажу? Тому що стан російської економіки звичайно відбивається на нашій взаємодії в рамках союзної держави. У нас через це є взаємні запитання і зобов'язання. У мене була зустріч з лідером КНДР. Хотів вас поінформувати про те, як йшла дискусія про ситуацію в регіоні. Ну і щодо нашого найбільш гострого питання про ситуацію на "українському напрямку", ‒ сказав Путін.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він також поскаржився Лукашенку на "широке" застосування українцями касетних боєприпасів на полі бою. Однак, у цьому він традиційно звинуватив США.

"Саме США застосовують касетні боєприпаси в Україні руками українців", ‒ сказав кремлівський диктатор.

Він також наголосив, що Росія нібито "ніколи не відмовлялась від переговорів щодо України".

Білоруський диктатор також не оминув нагоди повчити Захід. Порадив західним політикам не звинувачувати РФ, а "шукати поліно у своєму оці".

"Країнам Заходу потрібно порахувати, скільки найманців вони відправили в Україну, а не дорікати Росії, що вона нібито когось запросила", ‒ сказав Лукашенко.

Європейський парламент ухвалив резолюцію із засудженням участі режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у військовій агресії Росії проти України. У документі наголошують, що влада Білорусі постачає російським військам боєприпасами і технікою і надають їм і "вагнерівцям" плацдарм на своїй території.

Європарламент також закликав Міжнародний кримінальний суд розглянути питання про видачу міжнародного ордера на арешт Лукашенка.