"Ми готові" – Терехов допустив повторний наступ росіян на Харків

Спроби повторного наступу російських військ на Харків можуть бути.

Місто готове дати відповідь ворогу. Про це розповів мер Харкова Ігор Терехов в інтерв'ю "РБК-Україна".

Він вважає, що боятися повторного наступу на Харків не потрібно.

"Ні я, ні ви не розуміємо, що у них там у голові і які плани керівництва Російської Федерації. Хоча і це не головне. Головне - наскільки ми будемо підготовлені, наскільки ми готові дати відсіч усім цим спробам. Чи будуть спроби (наступу. Gazeta.ua)? Впевнений, якісь такі спроби будуть. Чи дамо ми відповідь? Безумовно, дамо. Ми готові відбивати всі ці спроби і ми переможемо, це безумовно", - заявив Терехов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Питання журналіста, чи готовий Харків до напливу біженців у разі активізації ворога в напрямку Харківщини, мер назвав "важким". І пояснив чому.

"Ми бачимо, що один з потенційних планів росіян - це рух у сторону Куп'янська. На тому напрямку йдуть бої. Наші військові зараз відбивають атаки противника", сказав Терехов.

За його словами, зараз вже є дуже багато переселенців з області, що переїхали до міста.

"У нас у місті вже є загалом приблизно 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Ми їх забезпечили гуртожитками. Це наші громадяни, ми намагаємось створити їм більш-менш нормальні умови для проживання в Харкові. Тому ми готувались раніше до прийому людей і готуємось зараз", підсумував Терехов.

8 лютого голова Харківської області Олег Синєгубов заявив, що не виключає контрнаступу окупантів. За його словами, російська армія посилює військову присутність на лінії фронту. Ворог постійно намагається атакувати, однак зазнає втрат і відступає на раніше зайняті позиції, казав він.

Харків та область готова до можливих дій окупаційних військ. Захисники відстежують їхні маневри на цьому напрямку, розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

16 лютого Сил оборони відбили атаки окупантів в районах понад 16 населених пунктів. Серед них Гряниківка і Синьківка Харківської області.