Міноборони допустило до експлуатації понад 70 БпАК

Міноборони допустило до експлуатації понад 70 БпАК

Українське Міністерство оборони протягом 6 місяців цього року представило та допустило до експлуатації понад 70 безпілотних авіаційних комплексів, які були виготовлені в Україні. Така цифра перевищує аналогічні показники минулого року, коли було презентовано близько 60 різних типів комплексів.

"Безпілотні авіаційні комплекси виконують широкий спектр завдань: вони простежують розташування ворожих позицій, проводять коригування артилерійського вогню, здійснюють удари по ворожій техніці, укріпленнях та арсеналах. Виробництво безпілотних систем є одним з головних пріоритетів для української оборонної промисловості", - повідомили в Міністерстві оборони.

За інформацією Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння та військової техніки, процедура отримання номенклатурного коду НАТО для нового зразка озброєння і військової техніки була спрощена до 10 днів, зазначили в відомстві.

Нові українські безпілотні авіаційні комплекси, які отримали кодифікацію, можна закуповувати за рахунок державного бюджету.

Читайте також: