Співзасновник Приватбанку Боголюбов виїхав з України з підробленими документами – розслідування

Боголюбов виїхав з підробленими документами
Боголюбов виїхав з підробленими документами

Один із засновників та власників Приватбанку, а також близький товариш Ігоря Коломойського Геннадій Боголюбов покинув Україну з підробленими документами. Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на власні джерела в Офісі генпрокурора та бізнесових колах.

Відомо, що Боголюбов покинув Україну поїздом Київ - Хелм у ніч проти 24 червня. Однією з причин його виїзду з країни є можлива підозра бізнесмену від Бюро економічної безпеки у справі Приватбанку.

За даними "УП", наразі Боголюбов перебуває в Австрії. Видання також повідомляє, що правоохоронці затримали прикордонника, який затвердив виїзд бізнесмена за кордон.

Цим подіям передували зміни в особистому житті Геннадія Боголюбова. Весною ЗМІ повідомляли, що колишня перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова народила від нього доньку. Журналісти навіть стверджували, що пара вже перебуває в офіційному шлюбі.

У квітні Еміне Джапарову звільнили з посади в МЗС. Президент призначив її постійним представником України при міжнародних організаціях у Відні. Нині, за інформацією "Української правди", Геннадій Боголюбов подався до Австрії.

Хто такий Геннадій Боголюбов?

Він народився на Дніпропетровщині. У 90-х роках разом з Ігорем Коломойським вони стали співзасновниками найбільшого банку в Україні - Приватбанку. Станом на 2021 рік Боголюбов займав п'яту сходинку в рейтингу найбагатших людей від Forbes. Тоді його статки оцінювали в $1,7 млрд доларів.

Ігор Коломойський та його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов безпосередньо чи опосередковано володіли понад 91,5% акцій Приватбанку. Решту акцій належали міноритарним акціонерам, зокрема менеджменту на чолі з головою правління Олександром Дубілетом.

Після націоналізації Приватбанку Боголюбов та Коломойський почали підпадати під різні юридичні розслідування, пов'язані з виведенням коштів з банку та іншими фінансовими махінаціями.

До речі, Боголюбов увійшов до рейтингу найбагатших за часів війни. Його бізнес-партнера Ігоря Коломойського, який минулого року посідав четверте місце, не було включено в топ через позбавлення громадянства України.

Читайте також