Не миротворець: в ISW назвали справжню мету поїздок Орбана до Зеленського та Путіна

Зустріч Орбана з Зеленським та Путіним
Зустріч Орбана з Зеленським та Путіним

Угорський прем'єр Віктор Орбан намагається створити враження, що він може бути посередником у припиненні війни в Україні. Аналітики з Американського Інституту вивчення війни (ISW) висловили свою думку щодо цих дій Орбана.

За словами аналітиків, Орбан намагається переключити увагу Заходу на мирні переговори з метою підірвати європейську підтримку України. Вони вбачають ці дії як спробу усунути Фокус Європи з військової допомоги на обговорення мирних переговорів.

ISW також вказує на участь інших європейських лідерів у дискусії щодо мирних переговорів. Прем'єр-міністр Болгарії Дімітар Главчев пропонує Болгарії виступити посередником у таких переговорах, а міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан закликає Україну прискорити мирний процес.

Орбан відвідав Київ 2 липня, де зустрівся з президентом Зеленським та закликав Україну припинити вогонь. Через кілька днів він також зустрівся з російським президентом Путіним у Москві з миротворчою місією. Ці візити отримали критику у Європі, включаючи Білий дім.

Є оголошення Читайте також:

Читайте також