Міноборони пояснило, як часто українцям треба проходити ВЛК

Частота проходження ВЛК для українців
Частота проходження ВЛК для українців

Україна продовжує воювати, тому правила проходження військово-лікарської комісії змінилися і стали строжчими. Відтепер всі військовозобов'язані українці мають проходити цю комісію раз на рік. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін у телемарафоні.

«Воєнний стан передбачає проходження військово-лікарської комісії щорічно, це потрібно пам'ятати. У мирний час це треба робити раз на 5 років, але зараз ми живемо у воєнний час», - заявив він.

Нагадаємо, що у період воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років мають носити з собою військово-обліковий документ. Цей документ можуть перевірити представники ТЦК, СП, а також поліцейські і прикордонники.

Зазначимо, що Україна продовжує мобілізувати кілька сотень тисяч осіб до кінця року.

Ситуація поліпшується

У Міністерстві оборони відзначають поліпшення динаміки мобілізації в Україні. Зокрема, військовозобов'язані громадяни можуть оновити свої дані виявити нового за хвилини.

До війська можуть мобілізувати осіб до 25 років, якщо вони мають військовий досвід, навчалися на військовій кафедрі або отримали військовий білет з позначкою «не придатний до служби у мирний час».

Також, більше 3000 в'язнів отримали умовно-дострокове звільнення і були направлені до військових частин для проходження військової підготовки.

Читайте також