Нардеп від «Слуги народу» отримав підозру за вимагання 3,4 млн грн хабаря

Підлеглий нардепа отримує хабар учотирьох мільйон гривень
Підлеглий нардепа отримує хабар учотирьох мільйон гривень

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили, що надали народному депутату України IX скликання підозру у проханні неправомірно надавати вигоду голові сільської ради на Сумщині і організації отримання такої вигоди.

За даними НАБУ і САП, народний депутат Микола Задорожній підозрюється у тому, що він просив хабар у зв'язку з неперешкоджанням проведення ремонту водогону. Про це повідомили з Центру протидії корупції та пресслужби НАБУ.

Слідство стверджує, що НАБУ і САП викрили народного депутата від партії "Слуга народу" на отриманні хабара в розмірі 3,4 млн грн. За даними слідства, у березні 2024 року народний депутат просив хабар за неперешкоджання тендеру на ремонт водогону в Охтирському районі Сумської області.

За словами НАБУ і САП, хабар становив 10% від загальної суми укладеного контракту, а ще 4% мали передати правоохоронцям, щоб ті замкнули очі на порушення. Загалом йдеться про суму 3,4 млн грн.

Зовнішні дані свідчать, що це стосується народного депутата від партії "Слуга народу" Миколи Задорожнього. Він переміг у виборах у окрузі №162 на Сумщині. До виборів Задорожній працював у шоу-бізнесі та в івент-агенції GB Event by Kvartal 95.

У вересні 2022 року депутат Задорожній потрапив у скандал, коли він приїхав на Сумщину у светрі з великим логотипом V, схожим на знак, який наносили на російську техніку, що захопила Україну, включаючи Сумщину, у 2022 році.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції виявило порушення на суму пів мільйона гривень у декларації народного депутата України фракції "Слуга народу" Миколи Задорожнього за 2020 рік.

Читайте також