"Золоті" яблука: українцям спрогнозували ціни на популярний фрукт взимку

Золоті яблука на білому фоні
Золоті яблука на білому фоні

Спека в Україні підігнала ціни на яблука

Аномально висока температура українського літа негативно вплинула на врожай яблук, що може призвести до підвищення цін на цей популярний фрукт. Про це повідомила Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку "Шувар".

За її словами, нинішній сезон збору яблук розпочався в екстремальних умовах високих температур, що створили проблеми для фермерів. Продовжуючись протягом критичних періодів зростання та дозрівання, спека призвела до зниження врожайності у багатьох регіонах країни.

Високі температури спричинили прискорене дозрівання плодів, що негативно вплинуло на їхню здатність до тривалого зберігання. Це робить їх менш привабливими для тривалого зберігання та транспортування.

Тетяна Попович вважає, що така ситуація може призвести до дефіциту якісних яблук на ринку, що, в свою чергу, призведе до підвищення цін на ці фрукти, особливо на найпопулярніші сорти.

На оптовому ринку "Шувар" у Львові вже піднялися ціни на яблука. Середня вартість популярних сортів коливається від 16,50 грн/кг Айдареда до 20 грн/кг Голден. Інші популярні сорти продаються в межах 18-18,50 грн/кг.

Раніше "Хвиля" повідомляла, що вартість українських яблук порівняно з минулим місяцем зросла з 31,63 грн/кг до 36,50 грн/кг. Вартість у різних супермаркетах також відрізняється.

Читайте також